Kuni homme südaööni saab kandideerida muusikavaldkonna soolise võrdõiguslikkuse programmi Keychange

27 september 2022 KeychangeUncategorized

Keychange Creative Labs, TMW 2022. Foto: Patrik Tamm

Kuni kolmapäeva, 28. septembri südaööni ootab rahvusvaheline soolise võrdõiguslikkuse algatus Keychange avaldusi naissoost ja soovähemuste esindajatest muusikutelt ja muusikavaldkonna edendajatelt, kes soovivad osaleda projekti tuleva aasta programmis.

Keychange pakub Euroopa ja Kanada naissoost ja soovähemuste esindajatest muusikutele ja muusikavaldkonna spetsialistidele rahvusvahelisi esinemisi, koolitusi ja koostöövõimalusi 13 tuntud festivalil ja konverentsil ning võrgustiku kohtumistel. Aidates muusikafestivalidel ja -organisatsioonidel saavutada soolist tasakaalu nii festivalide esinejate nimistutes kui ka valdkonna erinevate tegevusalade üleselt, on Keychange viie tegevusaasta jooksul kujunenud üheks maailma mõjukaimaks muusikatööstuse suunanäitajaks.

Keychange 2023 programmi valitakse veebikeskkonnas keychange.eu esitatud avalduste seast 74 uuenduslikku, omaloomingut esitavat artisti ning muusikavaldkonna edendajat. Eestist pääseb programmi 3 artisti ja 3 muusikatööstuse spetsialisti.

Keychange 2022 programmis osalesid Eestist laulja-laulukirjutaja Anett, elektroonikaduo Vera Vice, akordionist ja helilooja Tuulikki Bartosik, folktroonika grupp OOPUS, turundusspetsialist ja artistimanager Britt Randma, Tier Music A&R manager Sandra Perens ning FAAR Music leiblijuht Kertu Mägar.


Peagi Norras Oslo World festivalil üles astuv Tuulikki Bartosik ütleb, et on Keychange’i programmis osaledes saanud just seda, mida on seni oma artistitöös igatsenud: “See on andnud turvalise rahvusvahelise kogukonna koos hindamatute isiklike kontaktidega, kelle poole pöörduda nii hädas kui ka rõõmus, tunde, et ma ei ole selles väljakutseid täis töös üksi, uusi mitmekülgseid teadmisi muusikatööstusest ja loomulikult hulgaliselt rahvusvahelist tähelepanu. Et neist momentidest osa saada, olen pidanud olema ise aktiivne ja tähelepanelik. Olen saanud erinevaid võimalusi ja oskusi, nüüd on minu enda teha, kuidas kõik edasi kulgeb.”

Ka Vera Vice’i liikme Helen Västriku sõnul pakub Keychange muusikutele rohkeid kontaktiloome ja silmaringi avardamise võimalusi: “Mitmest tahust koosnev ettevõtmine on olnud ääretult kasulik enda publiku leidmisel ja inspiratsiooni ammutamisel. Oleme saanud keskenduda ka uutele keskkonda säästvatele igapäevaste tegevuste alternatiividele  nagu roheline reisimine, biolagunevate vinüülide trükkimine, vaid rohelistel üritustel osalemine jpm. Külastasime Londonit ja Saksamaa talendifestivali Reeperbahn ning esinesime Rootsi ühel suurimal festivalil Way Out West.”

Turundusspetsialist ja artistimanager Britt Randma lisab: “Keychange on suurepärane töövahend muusikule ja muusikatööstuse edendajale. Nii palju kui sa sealt võtad, nii palju ka saad. See on hea võimalus saada uusi ideid, inspireeruda ning mõista muusikatööstuse kitsaskohti, mida seeläbi proovida üheskoos lahendada.”

Keychange 2023 avalduste esitamise tähtaeg on kolmapäev, 28. september kell 00.00 (mistahes riigi või piirkonna kohaliku aja järgi). Tingimused ja avalduste esitamine: keychange.eu

Keychange saab teoks Euroopa Liidu kultuuritoetuse raamprogrammi Loov Euroopa rahastusel. Võrgustiku juhtpartnerid on Saksamaa Reeperbahni festival, Ühendkuningriigi sihtasutus PRS Foundation ja Rootsi mittetulundusühing Musikcentrum Öst. Keychange’i partnerfestivalid on Tallinn Music Week (EE), Iceland Airwaves (IS), BIME (ES), Oslo World (NO), Linecheck (IT), Ireland Music Week (IE), Different Sounds (PL), MaMa (FR), Way Out West (SE), MUTEK Montreal (CA), Breakout West (CA).

  • Keychange’i eelmise etapi üks fookusüritusi toimus 2018. aasta TMW raames, mil saavutati esimese rahvusvahelise konverentsina Eestis esinejate seas sooline tasakaal.
  • Eesti artistidest on Keychange’is osalenud Anett, Grete Paia, HOAX, HUNT, Katja Adrikova, Kirke Karja Quartet, Maarja Nuut, Mari Kalkun, Tuulikki Bartosik, Vera Vice ja OOPUS ning muusikavaldkonna edendajad Britt Randma, Kertu Mägar. Liisi Voolaid, Maarja Merivoo-Parro, Martiina Putnik, Merli Antsmaa, Merylin Poks, Natalie Mets, Sandra Perens, Silvia Urgas ja Thea Zaitsev.
       
  • Keychange’i rahvusvahelise inspiratsiooniauhinna on Eestist pälvinud festivali Jazzkaar asutaja ja kunstiline juht Anne Erm (2018), klubi HALL asutaja Elena Natale (2021) ja endine kultuurilise mitmekesisuse asekantsler ning praegune kultuuriminister Piret Hartman (2022)..
  • Keychange’i soolise võrdõiguslikkuse leppega on tänaseks liitunud üle 550 võrgustiku liikmesriikide muusikaettevõtet ja -organisatsiooni, sealhulgas Inglise Rahvusooper, Uppsala ja Rotterdami kontserdi- ja kongressimajad, Londoni Barbican ja plaadifirma Bella Union. Eestist on leppega liitunute seas festivalid Tallinn Music Week, Jazzkaar ja Mägede Hääl ning muusikaettevõtted ja -organisatsioonid Music Estonia, Made in Baltics, IDA Radio, Estonian Funk Embassy, Monday Morning, HALL, Moon Management ja Tier Music.
  • Keychange’i saadikuks Eestis on Music Estonia tegevjuht Ave Tölpt, Liikumise rahvusvaheliste saadikute seas on tuntud muusikuid ja muusikavaldkonna tipptegijaid nagu Shirley Manson, Imogen Heap, Tony Visconti, Corinne Bailey Rae ja Kate Nash.
  • Omas vallas piire murdva projektina on Keychange pälvinud uuendusmeelsuse auhinna Ladina Ameerika muusikatööstuse tippsündmusel SIM Awards ja eriauhinna rahvusvahelisel klassikalise muusika esitlusfestivalil Classical:NEXT.


Lisainfo:

Instagram | Twitter | Facebook