Rahvusvahelise soolise võrdõiguslikkuse programmiga Keychange liitus kuus Eesti artisti ja muusikatööstuse professionaali

12 jaanuar 2023 Uncategorized

Keychange avalikustas käesoleva aasta osalejad 12 riigist. 74 uue osaleja seas on kuus Eesti artisti ja muusikavaldkonna edendajat. 

Eesti muusikuid esindavad laulja-laulukirjutaja Maris Pihlap, alternatiiv-r’n’b tulevikunimi manna ja darkwave’i artist Bedless Bones. Meie muusikavaldkonda esindavad nüüdisklassika edendaja Iti Teder, Urban Culture Entertainment agentuuri tegevjuht Tanya Korenika ja Field Conspiracy leiblijuht Paula Hakkaja. Kõigile programmi valituile võimaldatakse aasta vältel osalust Euroopa ja Kanada esitlusfestivalidel. 

Keychange eesmärk on muuta muusikatööstus kaasavamaks ning toetada festivale ja muusikaorganisatsioone soolise tasakaalu saavutamisel. Tegeledes nii nais- kui ka soovähemuste esindajatest muusikutele ja muusikavaldkonna spetsialistidele rahvusvaheliste esinemis-, koolitus- ning koostöövõimaluste loomisega, lahendab programm soolise esindatuse kitsaskohti nii muusikaürituste esinejate lõikes kui ka valdkonna erinevate tegevusalade üleselt.

Euroopa Liidu kultuuritoetuse raamprogrammi Loov Euroopa toetatud algatuse Keychange juhtpartnerid on Saksamaa Reeperbahni festival, Ühendkuningriigi sihtasutus PRS Foundation ja Rootsi mittetulundusühing Musikcentrum Öst. Projekti partnerid ja talendiesitluse festivalid on lisaks Eesti Tallinn Music Weekile Iceland Airwaves (IS), BIME (ES), Oslo World (NO), Linecheck (IT), Ireland Music Week (IE), Different Sounds (PL), MaMa (FR), Sound City (UK), Way Out West (SE), MUTEK Montreal (CA), Breakout West (CA).