Tallinn Music Week avalikustas konverentsi uued esinejad ja teemad. Koostöös LiveMusic Estoniaga saabub Eestisse 40 Euroopa muusikaklubide esindajat ja kontserdikorraldajat

10 september 2021 Konverents

Rahvusvaheline muusika- ja linnafestival Tallinn Music Week (TMW) avalikustas festivali raames 1.–2. oktoobril Nordic Hotel Forumis ja klubis HALL toimuva konverentsi uued esinejad ning arutelupaneelid Baltikumi muusikaettevõtete hetkeseisust, õiglasema muusikatööstuse ülesehitamisest ja valdkonna megatrendidest. Koostöös LiveMusic Estoniaga saabub Eestisse 40 Euroopa muusikaklubide esindajat ja kontserdikorraldajat organisatsioonist LiveDMA.     

Tänavune TMW konverents pöörab eritähelepanu kohaliku ja globaalse vastastikusele mõjule. Esmakordselt toimub konverentsi raames Euroopa ühe suurima sõltumatuid kontserdikorraldajaid ja -paiku koondava organisatsiooni Live DMA foorum, millel osalevad 40 Euroopa elavmuusika tööstuse esindajat, teiste seas Euroopa Muusikanõukogu peasekretär Simone Dudt ja Euroopa Komisjoni kultuuripoliitika rühma juhataja asetäitja Susanne Hollmann. Keskendutakse koostöödele ja solidaarsusele ning uue ja õiglasema muusikatööstuse ülesehitaminele. Euroopa elavmuusikasektori värske uuringu andmeile tuginedes arutletakse, kuidas muuta kontserdielu pandeemiaga kohanevas Euroopas võimalikult paljudele kättesaadavaks. Foorumi programm saab teoks koostöös Eesti kontserdikultuuri edendajate esindusorganisatsiooniga Live Music Estonia.

Konverentsil on esindatud ka rahvusvaheline algatus Keychange, mille eesmärgiks on muuta muusikatööstus kaasavamaks ning toetada festivale ja muusikaorganisatsioone soolise tasakaalu saavutamisel. Keychange’i kaasasutaja Ragnar Berthlingi ja Telia mitmekesisuse ja kaasamise valdkonna ülemaailmse juhi Clara Bodini osalusel võetakse luubi alla nii võrdõiguslikkus ärieelisena kui ka sooliselt tasakaalustatud festivalide korraldamise mudelid. Samuti viivad nad läbi loomelaboreid programmis osalevatele muusikutele ja muusikatööstuse esindajatele, kelle seas on TMW muusikafestivalil esinev Itaalia eksperimentaalmuusik ja teadur Johann Merrich, Norra produtsent Charlotte Bendiks ja Eesti DJ Katja Adrikova.    

Euroopa sõltumatute muusikaettevõtete assotsiatsioon IMPALA esitleb aruteupaneeli Baltikumi muusikaettevõtete hetkeseisust, kõnelejaiks teiste seas Eesti artistiagentuuri Monday Morning kaasasutaja ja Music Estonia programmide juht Marii Reiman ning Läti muusikavahenduse agentuuri Every Little Thing asutaja ja juht Guna Zučika. Põnevaid arenguid muusika, filminduse ja tehnoloogia ristumispunktides kaardistavad Briti muusikatööstuse haridusplatvormi WRD õppejuht Howard Monk ning MP3 algusaegade produktsiooni ja levi üks võtmetegijaid,  Norra raadiomonitooringu teenuse MusicDNA tegevjuht Dagfinn Bach.

Ajakohasel tervisohutuse paneelil osalevad ürituste ohutusstrateegiate spetsialist ja Event Safety Alliance president Jim Digby, kes on töötanud muuhulgas selliste staaridega nagu Enrique Iglesias ja Backstreet Boys ning osalenud Saudi-Araabia esimese rahvusvahelise festivali korralduses. Talle sekundeerib Flow Festivali produktsioonijuht Katariina Uusitupa, tutvustades Soome ühe tuntuma festivali näitel kestliku ürituskorralduse võimalusi.

Arutelu kohalike helide üleilmsetest perspektiividest juhib Arvo Pärdi Keskuse produtsent ja muusikatoimetaja Michael Pärt. Tee-ise kultuuri võlust ja valust räägib koos musikoloogi Alex Maiologa Brooklyni underground klubi ja kitarripedaalide tootja Death By Audio asutaja ning TMW festivalil esineva, maailma ühe valjema bändi kuulsusega A Place To Bury Strangersi ninamees Oliver Ackermann.


TMW 2021 konverentsi uued panelistid (tähestiku järjekorras):

Aili Maruyama (BE), PULSE projektijuht, Live DMA (DigiPRO)

Alex Maiolo (USA), Tape Op, “Themes For Great Cities”

Annette Gentz ​​(DE), Annette Gentz / Music & FIlm Arts talendiagent ja juht 

Arne Dee (NL), Live DMA, Dee Music Dee Music uuringute juht 

Balazs Weyer (HU), MOSTi a Hangvető programmijuht

Charlotte Bendiks (NO), muusik, DJ, produtsent, Keychange’i liige

Clara Bodin (SE), Telia Kompanii ülemaailmne mitmekesisuse ja kaasamise juht (DigiPRO)

Clio Flego (IT), kultuurijuht, DJ ja MetaDiapasoni kunstiline juht, Keychange’i liige

Dagfinn Bach (NO), MusicDNA tegevjuht

Daniel Nordgård (NO), AgDeri ülikooli professor, MusicDNA liige

Federico Rasetti (IT), KeepOn Live tegevjuht, Live DMA liige

Gonçalo Riscado (PT), CTLi kaasasutaja ja tegevjuht, Circuito/MusicBox asutaja ja tegevjuht, Live DMA liige

Guna Zucika (LV), Every Little Thing asutaja ja omanik, Carnival Youthi manager

Hannes Tschürtz (AT), Ink Music asutaja

Helen Sildna (EE), Shiftworksi ja Tallinn Music Weeki asutaja

Howard Monk (GB), WRD õppejuht 

Ingrid Stroom (EE), Live Music Estonia juht, Live DMA liige

Jim Digby (USA), Event Safety Alliance president (DigiPRO) 

Johann Merrich (IT), muusik ja sõltumatu teadlane, Keychange’i liige

Juliette Olivares (FR), Live DMA projektijuht

Katariina Uusitupa (FI), Flow Festivali produktsioonijuht

Kathy Bajaria (CH), DJ ja Helvetia Rockti kultuurijuht, Live DMA liige (DigiPRO)

Kees Van Weijen (NL), IMPALA president

Ken Veerman (BE), vabakutseline konsultant ja koolitaja, Live DMA liige

Lena Ingwersen (DE), Music Cities Networki projektijuht, kultuurijuht ja DJ, Keychange’I liige

Marc Steens (BE), Clubcircuiti koordinaator, Live DMA liige

Marii Reimann (EE), Music Estonia programmide juht, Mpnday Morning kaasasutaja

Michael Pärt (EE), Arvo Pärdi Keskuse produtsent, muusikatoimetaja ja kaasasutaja

Oliver Ackermann (US), Death By Audio ja A Place To Bury Strangers asutaja
Ragnar Berthling (SE), Musikcentrum Öst tegevjuht, Keychange’i kaasasuta

Simone Dudt (DE), Euroopa Muusikanõukogu peasekretär

Susanne Hollmann (DE), Euroopa Komisjoni kultuuripoliitika üksuse juhataja asetäitja (DigiPRO)
Panelistide tutvustused

1.–2. oktoobril Nordic Hotel Forumis ja klubis HALL toimuvast TMW konverentsist saab osa võtta nii kohapeal kui ka veebis. Üritus korraldatakse vastavalt avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist. Terviseohutuse lisainfo

29. septembrist 3. oktoobrini toimuva TMW passid on müügil TMW veebipoes shop.tmw.ee. PRO pass hinnaga 175 eurot võimaldab nii kohapealset kui ka veebiosalust konverentsil, eelis-sissepääsu muusikafestivali üritustele ja TMW PRO digiplatvormi kasutusõigust. Konverentsi veebiosalust võimaldav DigiPRO pass on müügil 50 euroga. Piletite ja passide lisainfo

TMW 2021 korraldab ettevõte Shiftworks koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega. Konverentsi programm valmib koostöös Eesti muusika ekspordi- ja arenduskontoriga Music Estonia.

TMW esitleja on Telia, strateegiline partner muusikavaldkonnas on Music Estonia, suurtoetajad Nordic Hotel Forum ja Visit Estonia. Festivali partnerid on Telliskivi Loomelinnak ja Viru Keskus, meediapartnerid Postimees Grupp ja Raadio 2.

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Linn, Tallinna Ettevõtlusamet ja Kultuurkapital.


TMW rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele,  toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Konverentsi esinejate tutvustused
Konverentsi programmi ülevaade
Panelistide fotod

TMW pressiakrediteeringud