Tallinn Music Week avalikustas tänavuse festivali muusikaprogrammi esinejad ja toimumispaigad

15 juuni 2021 Uncategorized

Photo: Elina Mellov

Tallinn Music Week avalikustas tänavuse festivali muusikaprogrammi esinejad ja toimumispaigad 

29. septembrist 3. oktoobrini toimuv rahvusvaheline muusika- ja linnafestival Tallinn Music Week (TMW) avalikustas tänavuse muusikaprogrammi. Festivalil esinevad 155 artisti 19 riigist, neist ligi 100 Eestist. Rahvusvaheliselt nimekaimate esinejate seas on A Place To Bury Strangers ja DVS1 Ameerika Ühendriikidest, Islandi bänd Hatari koos palestiinlasest Bashir Muradiga ning Soome akordionist Antti Paalanen. 

Festivali avaõhtul tulevad esmaettekandele helilooja Liisa Hõbepappeli uudisteos ja rahvusvaheline koostööprojekt „Themes For Great Cities: Tallinn“. 

TMW uued programmipartnerid on festivalid Skaņu Mežs Lätist, What’s Next In Music? Leedust,  Blow Up Soomest ja Võnge Eestist ning rahvusvaheline sõltumatute muusikaagentide assotsiatsioon AGIMA Agents

Alates tänasest on Piletilevis müügil TMW 2021 kontserdi- ja klubiõhtute üksikpiletid. Kuni 30. juunini on muusikafestivali passid TMW veebipoes ja Piletilevis saadaval  soodushinnaga.

TMW 2021 esitleja on Telia. Festivali muusikaprogramm valmib koostöös agentuuriga Damn.Loud.

Neljapäevast, 30. septembrist kuni laupäeva, 2. oktoobrini aset leidev TMW muusikaprogramm ühendab eri žanreid ja muusikuid 19 riigist Eestist Palestiinani ja Venemaalt Ameerika Ühendriikideni. 155 artisti, neist 96 Eestist, esinevad 26 esitlusõhtul Telliskivi Loomelinnakust  ja Noblessnerist vanalinnani.  

Neljapäeval, 30. septembril Mustpeade Majas toimuval festivali avaõhtul tulevad koostöös Eesti Kontserdiga esmaettekandele kaks uudisteost. Noor helilooja Liisa Hõbepappel esileb oma spetsiaalselt festivaliks valmivat teost, mida esitab Trio’95. Esimest korda kõlab ka linnahelide salvestustel põhinev rahvusvaheline koostööprojekt „Themes For Great Cities: Tallinn“. Teose autorid ja esitajad on Eesti muusikud Jonas Kaarnamets ja Erki Pärnoja, Taani bändi Mew laulja Jonas Bjerre ning ameeriklasest muusik ja ajakirjanik Alex Maiolo.

Uusi helisid ja tegijaid jagub Mustpeade Majja veelgi. Eesti Kooriühingu rahvusvahelise muusikapäeva hõngulises kavas esitavad Kammerkoor Encore ja Duo Telluur uudisteoseid heliloojatelt Karl Tipp, Pärt Uusberg ja Karin Kuulpak. Sealsamas on meie festival Üle Heli liitnud esmakordselt jõud Läti muusika- ja kunstifestivaliga Skaņu Mežs. Üheskoos esitletakse kava, milles teiste seas Itaalia eksperimentaalduo L’impero della Luce, Eesti tulevikupopi artist Mart Avi ja Läti helikunstnik +K+M+B.   

Kultuurikatla Katelde saalis toimuv Station Narva esitlusõhtu toob lavale mitu rahvusvahelise kaaluga nime: maailma valjemaks bändiks peetava Brooklyni grupi A Place To Bury Strangers ja Islandi techno-pungi rühmituse Hatari koos Palestiina muusiku ja kodanikuõiguste aktivisti Bashar Muradiga

Uue Baltikumi partnerina on lisaks Läti Skaņu Mežsile TMW-ga liitunud ka Leedu talendifestival What’s Next In Music?, tuues Fotografiska keskusesse björkiliku Evija Vebere Lätist, Leedu indieskene lemmiku Garbanotase ja Eesti elektroonikagrupi Centre El Muusa. Esmakordselt on TMW-l esindatud ka Soome Blow Up festival, esitledes Sveta Baaris nii oma elektroonika ja psühhedeelse rocki kultusnimesid PH ja Kaukolampi, ent ka Eesti muusiku Kadri Sammeli (Bedless Bones) ja Briti metalimeeste Richard Powley (Telepathy) ja Bruno Russo värsket koostööprojekti Deathsomnia.

Uues peopaigas D3 Balti Jaama Turu vahetus läheduses esitleb Funk Embassy Eesti funki ja souli tähtede ANETTi ja Rita Ray kõrval ka Itaalia-Briti-Maroko triot Savana Funk. TIKS rekordsi õhtul D3-s esinevad moodsa souli ja R’n’B artistid nagu YASMYN ja Maris Pihlap ning Warner Music Baltics/Smuuv Records õhtul astuvad sealsamas üles Eesti multitalendid Gameboy Tetris ja Raul Ojamaa ning üks meie noore põlvkonna tegijaim muusik ja produtsent Karl Killing.

Fotografiskas Eesti Jazzliidu ja Jazzkaare veetaval jazziiõhtul saab teiste seas kuulda Eesti vokaaljazzi esinumbrit Estonian Voices ja supergruppi The Free Musketeers. Tulevikufolgi rühmitus OOPUS on Fotografiskas taas esitlemas folktroonikalava, kuhu astuvad nii nad ise kui ka pöörane Vene etnofutu kamp Oligarkh ja saami muusik Ánnámáret.

Pärimusmuusika uuendajaid ja traditsioonilisemaid esindajaid kuuleb ka Erinevate Tubade Klubi (ETK) folgiõhtul, mida kureerib rahvusvaheline sõltumatute muusikaagentide assotsiatsioon AGIMA Agents ja kus esinevad nii Soome “sõge mees”, akordionist Antti Paalanen kui ka meie  folgitõlgendajad Curly Strings ja Duo Ruut. Intsikurmu Festivali atmosfääri toovad ETK-sse teiste seas Rumeenia Youtube’i täht Lucia ja Eesti indiemuusik Taavi-Peeter Liiv.

F-hoone Mustas Saalis teeb oma TMW kava esmakordselt suvefestival Võnge, artistivalikus nii Rootsi popi tulevikulootus Bluephox kui ka kodumaise uue hiphopi põnevamaid tegijaid KiROT. F-hoones toimub ka noorele Vene talendile pühendatud õhtu Russian Sounds, kus esinevad teiste seas mõne aasta eest just TMW-lt rahvusvahelist eduteed alustanud bänd Lucidvox ja sovetiestraadiga mänglev kollektiiv ГРОМЫКА.  

Lokaali Kivi Paber Käärid rockilaval esinevad tumepopi duo SYLK Iirimaalt ning kodumaine rock‘n’rolli punt Dead Furies. KinoMaja pakub nii klassikalist rocki Ziggy Wildist Dramamamani kui ka popiõhtut, kus esinejaiks teiste seas räppar-laulja manna ja elektroonilise popi hitiduo Púr Múdd.


Von Krahli metali laval on kohal nii Eesti aasta metalalbumite laureaadid Kannabinõid ja JUUR kui ka Soome post-metali grupp Besra. Festival GROM esitleb Krahlis rockikava indiest pungini ning Eesti dream-country bändist Holy Motorsist Leedu postpungi grupi Solo Ansambliseni. Rocki Taani bändist ROXY JULESist Eesti-Austraalia psühhedeelse viisiku  dreamkrusherini kuuleb Svetas ka Void Valley kontserdiõhtul ning queer-reivi ja põrandaaluse ööelu legende nagu Florian Wahl, Valge Tüdruk ja Köster esitleb Tallinna alternatiivkultuuri keskuses peosari BÄM.

Baaris Uus Laine esitleb Eesti plaadileibel Heaven’s Trumpet žanriülest elektroonikat alates leibli sõpruskollektiivist Eesti Elektroonilise Seltsi Ansamblist kuni audiovisuaalse duo Vera Vice’ini. Bassiseid ja suitsuseid biite pakub Kauplus Aasias peosari Smoke Break, muusikat valimas teiste seas sarja vedajast Modern Disease ja Norra djprodutsent Charlotte Bendiks.

Noblessneri klubis HALL, mis on tänavu esmakordselt ka TMW konverentsi üks toimumispaiku, ootavad väsimatuid festivalikülalisi nii Vene päritolu  Minneapolise techno suunanäitajast DJ ja kontseptuaalkunstnik DVS1, Leedu-Taani produtsent Channel37 kui ka klubi residendid Artur Lääts, Kaspar Kivilo ja Micaela Saraceno.

Rahvusvahelise algatuse Keychange partnerfestivalina on TMW eesmärgiks sooliselt tasakaalustatud ning soo- ja seksuaalvähemusi väärtustav programm. Keychange’i võrgustikku kuuluvad artistid TMW programmis on L’impero della Luce Itaaliast, Charlotte Bendiks Norrast ja SYLK Iirimaalt.

Suve  jooksul avaldatakse TMW muusikaprogrammi ülejäänud artistid ja tasuta linnalava-kontserdid. Festivali kavas on ka muusikatööstuse konverents Nordic Hotel Forumis ja technoklubis HALL, avalikud vestlused, kunstiprogramm, muusikatöötoad lastele ja eriüritused Lasnamäel. 


Alates tänasest on Piletilevis müügil TMW 2021 kontserdi- ja klubiõhtute üksikpiletid.

Festivalipassid, mis tagavad pääsu kõigile muusikafestivali õhtutele, on kuni 30. juunini müügil soodushinnaga 55 eurot (alates 1. juulist  59 eurot, 1. septembrist 65 eurot) nii Piletilevis kui ka veebipoes

PRO passid (konverentsi ja festivali ühispassid) hinnaga 150 eurot (alates 1. juulist 175 eurot, 27. septembrist 200 eurot ) ja konverentsil veebiosalust võimaldavad DigiPRO passid hinnaga 50 eurot (alates 1. septembrist 75 eurot) on müügil veebipoes shop.tmw.ee. Lisainfo: tmw.ee/et/piletid-ja-passid  

Telia klientidele kehtib eelmüügist ostetud passidele ja piletitele 20% allahindlus. Sooduskood on  klientidele kättesaadaval Telia kodulehelt.

TMW festivali korraldab ettevõte Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega. Muusikaprogramm sünnib koostöös agentuuriga Damn. Loud.

Festivali  esitleja on Telia, strateegiline partner muusikavaldkonnas on Music Estonia, suurtoeatajad Nordic Hotel Forum ja Visit Estonia. Festivali partnerid on Telliskivi Loomelinnak ja Viru Keskus, meediapartnerid Postimees Grupp ja Raadio 2.

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Linn, Tallinna Ettevõtlusamet ja Kultuurkapital.

TMW rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele,  toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

TMW 2021 artistid