Tallinn Music Week ja Infohunt kutsuvad noori häkkima loovaid ja leidlikke lahendusi vaimse tervise probleemidele

20 aprill 2021 Uncategorized

Tallinn Music Week (TMW) ja Infohunt avasid kandideerimisvooru noorte virtuaalsele loomehäkile, mille eesmärgiks on luua leidlikke lahendusi noorte vaimse tervisega seotud probleemidele. 7.-9. mail virtuaalselt toimuval häkatonil valmivate lahenduste paremikku esitletakse sügisel TMW festivalil. Noorte loomehäkki toetavad Telia ja Viru Keskus.

Häkatoni algatajast noori ja noorsootöötajad ühendava Infohundi platvormi eestvedaja Liisi Vesselovi sõnul oodatakse konkursile sisendeid ideede ja probleemkohtade näol, mis käsitlevad noorte vaimset tervist. “Viimane aasta on olnud keeruline ja paljud noored inimesed on kas ise kogenud või mõne sõbra puhul täheldanud rohkem muremõtteid ja ärevust. Oleme küll justkui pidevalt ühenduses, aga samas üsna üksi. Sestap kutsume üles ühe kevadise nädalavahetuse jooksul leidma üheskoos lahendusi, kuidas teineteist ka piirangute tingimustes märgata ning nutikalt ja loovalt toetada,” sõnas Vesselov.

Noorte loomehäkis osalemise soove saab esitada alates tänasest, 20. aprillist kuni 3. mai südaööni, täites ankeedi veebikeskkonnas http://bit.ly/noortehäkk. Avaldusi oodatakse noortelt vanuses 13-26 eluaastat, kes soovivad pöörata tähelepanu oma eakaaslaste vaimse tervisega seotud elulistele probleemidele ning on valmis tegelema neile loovate ja nutikate lahenduste väljatöötamisega 48-tunnises häkatonis. Ankeedis tuleb muuhulgas välja tuua murekohad, mida soovitakse lahendada ning võtmeoskused ja tegevused, milles soovitakse end proovile panna. Samuti on oodatud avaldused noortelt, kes soovivad liituda mõne tiimiga lahenduste väljatöötamisel. 

7.-9. mail virtuaalkeskkonnas Discord toimuvale loomehäkile valitakse osalema 100 noort, kellest moodustatakse 3–6 liikmelised tiimid. Valminud töödest valib žürii välja 2–3 projekti, mida arendatakse korraldustiimi poolt määratud mentorite abil kevadsuve jooksul edasi, et neid esitleda 29. septembrist 3. oktoobrini toimuval TMW festivalil. 

Iga esitluseni jõudnud projekti tiim saab auhindadeks ka Telia poolt välja pandud Bluetooth kõrvaklapid, kõlarid ja akupangad, Viru Keskuse kinkekaardid ning TMW 2021 festivalipassid.


Noorte loomehäkk on osa TMW noorteprogrammist ja tegevustest koostöös Teliaga, mis toetab Eesti ühiskonnas teadlikkust kestliku arengu eesmärkidest, sealhulgas noorte küberkiusu ja vaimse tervisega seonduvatest probleemidest.

Noorte loomehäkki korraldavad Infohunt ja TMW

Koostööpartnerid: Peaasi.ee, Eesti Noorte Vaimse Tervise Liikumine, TalTech, Eesti Kunstiakadeemia, Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool, MTÜ APT Game Generator 

Suurtoetajad: Telia, Viru Keskus

Lisainfo

Avalduste esitamine

Üritus Facebookis