TMW 2021 uued kuupäevad on 9.–13. juuni!

04 märts 2021 Uncategorized

Telliskivi Creative City main square. Photo: Henri-Kristjan Kirsip / Kermo Pastarus

Algselt mai alguses toimuma plaanitud muusika-ja linnafestival Tallinn Music Week (TMW) lükkub edasi. 9.–13. juunil toimuval festivalil leiab esimest korda aset Eesti muusikaturu fookuspäev.  

“Otsus kolida festival maist juunisse tugineb lootusele, et kehtestatud piirangud ja järk-järgult tõusev vaktsineeritute hulk loovad lähikuude jooksul kultuurisündmuste toimumiseks paremad ja turvalisemad tingimused,“ kommenteerib TMW asutaja ja strateegiajuht Helen Sildna. “Kultuurisündmuste vastutustundlik toimumine esimesel võimalusel, kui viirusnäitajad seda lubavad, on oluline kultuurivaldkonna taastumisprotsessile ja majandusele laiemalt, aga ka inimeste vaimsele heaolule. Pingutame koos selle nimel, et kultuuri taas avada!”

Tänavuse TMW kandvad teemad on taastumine ja terviklik ökosüsteem ning eritähelepanu pööratakse kohalikule muusikasektorile. Koostöös valdkondlike arendusorganisatsioonidega toimub 10. juunil TMW konverentsi raames Õpetajate Majas esmakordselt Eesti muusikaturu fookuspäev. Päeva arutelude ja tegevuste keskmes on muusika- ja kultuurisektori ning sellega külgneva ettevõtlusmaastiku taastumine ja uuestisünd.

TMW rahvusvaheline muusikaprogramm keskendub seekord valdavalt Eesti ning Baltikumi ja Põhjamaade talendi esitlemisele. Muude riikide artiste kaasatakse programmi kevade jooksul vastavalt viirusolukorrale Eestis ja mujal Euroopas.

TMW festival koosneb kolmest programmiosast: 10.–12. juunil erinevates klubides ja kontserdisaalides toimuvast muusikafestivalist ning muusika- ja loomevaldkonna konverentsist Õpetajate Majas. Kogu festivaliperioodi vältel, 9.–13. juunini leiab üle linna aset päevane linnaprogramm kogu perele. Käesolevast nädalast on avatud TMW 2021 tunnuskujundusega uus veebileht ning festivali programm avalikustatakse järk-järgult märtsist maini. 

Kuni 31. märtsini on TMW 2021 passid festivali veebipoes müügil soodushinnaga* 

* Koduturu päeva pass, mis võimaldab nii kohapealse kui ka veebipääsu Eesti muusikaturu fookuspäevale: 50 EUR (alates 1. aprillist 75 EUR)

PRO pass, mis võimaldab nii kohapealse kui ka veebipääsu festivalile ja konverentsile: 150 eurot (alates 1. aprillist 200 EUR)

Festivalipass, mis võimaldab kohapealse pääsu kõikidele muusikafestivali üritustele: 55 EUR (alates 1. aprillist 65 EUR)

DigiPRO pass, mis võimaldab veebiosalust konverentsil ja sisaldab ka TMW 2020 konverentsi salvestusi: 50 EUR (alates 1. aprillist 75 EUR)

Festivali eel saab nii DigiPRO kui ka Koduturu päeva passi soovi korral vahetada PRO Passi vastu, tasudes passide hinnavahe.

*Telia klientidele kehtib TMW passide eelmüügist ostmisel täiendav 20% hinnasoodustus. 


TMW 2021 festivali korraldab ettevõte Shiftworks vastavalt avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist.

Festivali korraldusse on kaasatud ligi 500 ettevõtet ja organisatsiooni. Muusikaprogramm valmib koostöös agentuuriga Damn.Loud ning paljude Eesti ja välisriikide programmipartneritega. 


TMW 2021 digiplatvormi arendaja on strateegilise disaini agentuur Velvet ning festivali tunnuskujunduse autorid on disainerid Vello Lutter ja Mathias Väärsi koostöös disanibürooga AKU.

TMW 2021 esitleja on Telia, strateegiline partner muusikavaldkonnas on Music Estonia ja suurtoetaja Nordic Hotel Forum. Festivali partnerid on Telliskivi Loomelinnak ja Viru Keskus. Festivali toetavad Kultuuriministeerium ja Tallinna Linn.