Tallinn Music Weeki asutaja Helen Sildna nõustab Saudi Araabia esimest muusikakonverentsi

07 detsember 2021 Helen SildnaKonverentsMuusikafestival
Helen Sildna. Foto: Kertin Vasser

Helen Sildna. Foto: Kertin Vasser

13.–15. detsembril toimub Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyadis kuningriigi esimene muusikatööstuse konverents XP, mille nõukotta kuulub Tallinn Music Weeki (TMW) asutaja ja juht Helen Sildna. 

Lähis-Ida muusika- ja meediaplatvormi MDLBEAST korraldatav üritus toob kokku maailma juhtivad muusikatööstuse tegijad ja eestkõnelejad, eesmärgiga edendada regiooni muusika ja kultuuri ökosüsteemi loomist.

„Töö ühena Saudi Araabia muusikatööstuse konverentsi nõustajatest on kestnud pool aastat ja kulmineerub järgmisel nädalal, kui sündmus teoks saab,“ kommenteerib Helen Sildna. „Konverentsi  korraldab laia haardega rahvusvaheline tiim, mis koosneb Lähis-Ida, Euroopa ja Ameerika spetsialistidest. Tegemist on riigiga, kus veel mõned aastad tagasi ei olnud muusika avalikes paikades lubatud, seega on algatuse mõju suur. Mind kaasati  sellesse organisatsiooni, sest olen käivitanud rahvusvahelise muusikatööstuse sündmuse riigis, mis on uus ja arenemisjärgus muusikaturg. See on tunnustus TMW tööle ja tõestus, et Eesti on rahvusvahelisel areenil tegija, kui meie teadmised ja tegevused on tähelepanuväärsed.”

Sildna esineb eelseisval konverentsil ka ettekandega teemal, kuidas muusika saab linna tuntust tõsta. Järgmisest aastast tänu muusikavaldkonna edusammudele UNESCO muusikalinna tiitlit kandev Tallinn on selleks hea näide.

Konverents toimub Ar-Riyadi loovlinnaosas Jax ja juhatab sisse 2019. aastal asutatud mastaapse tantsumuusika festivali Soundstorm, kus esinevad nii kohalikud artistid kui ka maailmanimed nagu David Guetta, Martin Garrix, Carl Cox, Nina Kraviz ja Sven Väth. 

Konverentsi peamised teemad on talendiarendus, kultuurisündmuste mõju turismile, loovust toetavate poliitikate kujundamine ja loometööstuse sotsiaalne mõju. Oluline teema on ka naiste roll ühiskonnas ning muusika- ja loometööstuses. Sündmuse eesmärk on toetada Saudi Araabia, aga ka laiemalt kogu Lähis-Ida muusikavaldkonda. 


Lisainfo:

mdlbeast.com