Telliskivi Loomelinnaku ja Selektor Studio auhinna võitja on Leedu retrofutu duo Superkoloritas

15 mai 2024 MuusikafestivalUudised

Telliskivi Loomelinnaku ja Selektor Studio poolt tänavuse Tallinn Music Weeki (TMW) artistidele suunatud stuudioauhinna konkursi võitis Leedu päikselise retrofutu duo Superkoloritas.

Tegu on esmakordselt väljaantava auhinnaga, millele said aprilli jooksul kandideerida TMW 2024 festivalil üles astunud artistid, kel huvi ja valmidus oma uut muusikat salvestada, miksida ja masterdada Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus koostöös Funk Embassyga loodud muusikamajas Selektor Studio.

Vilniuse duo Superkoloritas esines TMW 2024 festivali esitlusõhtul Vikendica Telliskivi lokaalis Kivi Paber Käärid. Oma muusika peamiste mõjutajatena nimetavad grupi liikmed Giedrė Nalivaikaitė ja Adomas Koreniukas tuulevaikset rannapoppi ja kosmoseajastu nostalgiat. Ka ansamblitest shishi ja Planeta Polar tuntud muusikud jagavad kirge disko- ja surfimuusika ning Ladina-Ameerika ja Aafrika pärandi vastu, ühendades need poeetiliste leedukeelsete sõnadega. Vaid paariaastase tegutsemisaja jooksul on Superkoloritas saanud positiivset tähelepanu nii festivalidel kui ka muusikameedias üle Euroopa.

Värsked võitjad on auhinna üle rõõmsalt üllatunud. “Andsime endale aru, et ei maksa oma šansse üle hinnata, sest festivalil esines nii palju ägedaid artiste,” ütleb Adomas. Giedre sõnul läheb auhind neile väga korda: “Oleme ju täiesti DIY (tee-seda-ise) bänd – alates manageerimisest kuni laulukirjutamise ja produktsioonini. Võimalus professionaalset tuge saada saabub väga heal ajal, sest oleme juba vaikselt uue EP materjali loomas.”

Mõlemad lisavad, et olid väga liigutatud ka soojast vastuvõtust TMW-il ning sõitsid festivalilt koju Leetu “äkki juhtub veel midagi head” eelaimdusega. 

Superkoloritas Tallinn Music Weekil (Foto: Julia Vassilevskaja)

Kokku laekus konkursile 33 nõuetele vastvat avaldust tänavusel TMW festivalil esinenud muusikutelt kogu maailmast. Avaldusi hindas žürii, kuhu kuulusid Selektor Studio esindajad Henrik Ehte ja Martin Laksberg, Telliskivi Loomelinnaku asutajatiim Jaanus Juss ja Triin Marie Juss, Marii Reimann Music Estoniast ning Eva Johanna Lepikov ja Ingrid Kohtla TMW poolt. Žürii pidas maksimumpunktide väärilisteks nii võitjaduo loomingut kui ka hästi läbimõeldud EP salvestuse ja väljaandmise plaani.

Auhinnana ootab bändi sel sügisel ees 4–6 looga EP salvestamine, miksimine ja masterdamine Selektor Studios koos produtsendi ja salvestusinseneri Martin Laksbergiga, kes tunnistab, et Superkoloritas oli üks tema kindlaid lemmikuid konkursil: “Nende puhul jäi kohe silma väga hea maitse, loomingulisus, žanriline mitmekesisus ja musikaalsus ning maailmatasemel ja DJ-sõbralikud rütmid.” Lisaks toob ta esile, et Selektor on leedukatele ideaalne koht nende helikeelega ühilduva tehnika- ja pillipargi poolest. “Meil on vastava žanri jaoks ajatuid instrumente loomingu maksimaalse potentsiaali jäädvustamiseks: Hohner Clavinet, Fender Rhodes, erinevad kitarrid, Akai MPC3000 jne,” kinnitab produtsent.

Superkoloritas on:
Adomas Koreniukas: vokaal, elektroonika, saksofon, süntesaatorid, suupill, löökpillid
Giedrė Nalivaikaitė: kitarr, vokaal, süntesaatorid 

Lisainfo:
TMW profiil
| Bandcamp | Spotify | Facebook | Instagram | YouTube
“Vasara Pasaka” videosingel