Tallinn Music Week 2024 leiab aset 3.–7. aprillil. Linnafestivali programm kuulutatakse välja järk-järgult alates veebruarist.
Seni uuri, mis toimus eelmisel aastal:
Aitame festivalikülastajal leida tee pealinna pulbitseval toidukultuuri maastikul Viru Toidutänavast vanalinna ja Põhja-Tallinnani, tõstes esile nii Põhjamaade restoranigiidi White Guide’i tunnustatud meistreid kui ka rohetähisega tegijaid, nii euroopalikke traditsioone järgivaid kui ka moodsa, isepäise vindiga fusion-confusion gurmee paiku.
Maitsete programmi rikkalik ja mitmekülgne restoranide valik jaguneb neljaks: Viru Toidutänava restoranid, rohetähisega restoranid, Telliskivi Loomelinnaku restoranid ja teised lemmikmaitsed. TMW erimenüüde ja pakkumistega saab siin ka lähemalt tutvuda
Viru Toidutänav
Kevad on käes ning värsketest maitsetest on õide puhkenud ka Viru Toidutänav. Purjereis Kariibidel, jalutuskäik Souli elavatel tänavatel või puhkepeatus magusal Hawaii saarel? Viru Toidutänava köögikangelased on maailma maitsete valikust kokku pannud värskusest pakatava kevadmenüü, mille uudisroogade ääretul maakaardil aitab seigelda käesolev giid.
Maikuu esimestel päevadel avatakse Viru Toidutänava terrass ning alates 1. maist pikenevad Toidutänava lahtiolekuajad: P–N kl 11–21 ja R–L kl 11–22
Salasõnaga VIRU MAITSED on restoranide kevadmenüüd 10% soodsamad.
Aadress: Viru väljak 4
Viru Toidutänava restoranid
Bliss
Bliss on uustulnuk Viru Toidutänaval, pakkudes kogu oma menüüga tervislikkust, kiirust ja värskust. Kevadekuulutajana tutvustab Bliss tuunikalasalatit, milles on 0% kala, aga 100% maitset. Täiesti vegan “tuunikala” on nimelt valmistatud herne proteiinist. Põnevas uudisroas täiustavad üksteist ka krõmpsuv jääsalat, kohev riis, mõrkjas sibul, mahlased kirsstomatid, särtsakas sidrun, kevadine till ja maitsev hapukurk. Kogu kombo seob mõnusaks tervikuks keelt alla viiv Blissi vegan käsitöö majoneesi kaste.

Chi
Idamaine restoran CHI pakub laia valikut hiina, tai ja india köögist inspireeritud roogasid. Rikkalikust menüüst leiad taime,- kala- ja lihatoite nii mahedamates kui ka teravamates versioonides. Kõik road valmivad kohapeal värskest toorainest kogenud Aasia kokkade käe all. Sind ootavad sõbralikud klienditeenindajad ja pingevaba atmosfäär! Naudi kohapeal või telli koju!

F.Burger
Kiirtoidu a la carte ja Põhjamaade restoranigiidi White Guide’i soovituste nimekirjas olev F. Burger kostitab sind peakokk Dmitri Fomenko juhtimisel mahlaste burgerite ja karastavate käsitööjookidega. Kevadeootuses täienes restorani menüü itmete roogadega. Tõeline maitsete mäng leiab aset veiseliha tartaris, mis on valmistatud ehedast Eesti taluveisest, mida täiendavad luksuslik kaaviar, värske rukola, särtsakas munakollane, krõbe sibul ja hurmav küüslauk. Kogukamat kõhutäit pakub kanaburger, milles sooja kukli vahel saavad kokku hõrk kanakintsu kotlet, mänglev savoy kapsas, kelmikas Muscovado pirn ja maitsev sinepi aioli. Kõrvalroana toob taldrikule kevadrohelise värvidemängu blanšeeritud türgi ubadet, mini-brokoli, roheliste herneste ja seemnetega juurikakombo.

Kebaboom
Tervislikku tänavatoitu pakkuv Kebaboom tõttab kevadele vastu uue slack jaw wrap’iga. Värskest ja kvaliteetsest toorainest maitseplahvatus kombineerib harmooniliseks tervikuks kana- või loomaliha, marineeritud kurgi, cheddari, sibula, jalapeno, peterselli ja sumagi. Kirsiks tordil on hõrgud käsitööfriikartulid.

KimiJimi Food Club
KimiJimi toob Viru Toidutänava kevadmenüü uudistajateni maitserännaku Aasia esmaklassilistest tänavatoitudest. Mahedas roas saavad kokku isuäratav riis ja rikkalik, basiilikuga valmistatud kana. Tasakaalu pakub kreemjas mee ja avokaado Boba, mida juues lendad maitsete paradiisi.

Kolm Tilli pizza & pasta
Pitsa- ja pastaköögi lipulaev Kolm Tilli tervitab kevadet mõnusalt kerge ja värske pitsaga, kus saavad kokku mahlane suvikõrvits, suussulav stracchino ja luksuslik burrata. Avatud köögis elava tulega pitsaahjus valminud kuum suutäis lennutab nautleja oma kaasahaaravate maitsetega otse Itaaliasse.

KÜLM Talujäätis
Külma letist leiad Nopri talu talupiimast valmistatud ahvatlevate käsitööjäätiste valiku. Mojito-maasika-ananassi jäätisekokteil paneb klaasis plahvatama kevadised värvid ja uhke maitserikkuse. Selle kõrval pakub kehakinnitust hõrk vahvel, mida tasakaalustavad suus sulav mojito jäätis, magusad maasikad, külluslik maasikamoos ja kerged kookose laastud.

MEZE
Parimad Lähis-Ida ja Vahemere maitsed!
Meze toidud on inspireeritud Lähis-Ida ja Vahemere köökidest ning nende kõik koostisosad on täpselt sellised nagu algupärastes retseptides kirjas. Need on alati valmistatud värsketest ja autentsetest koostisosadest ning serveeritud isuäratavalt, mitmekülgselt ja värviküllaselt. Ideaalsed tervislikud vitamiinilaengud Eesti kliimasse!
Sõna “meze” leidis kasutust juba 13. sajandil Ottomani impeeruimis. See tähendab kreeka keeles suupisteid, mida nauditakse rahulikus tempos koos sõpradega. Kreekas hinnatakse seltskonda sama kõrgelt kui ühiselt nauditud toitu, mistõttu on meze lahutamatu osa kreeklaste elust.

Mikkeller
Maailma pruulikodade tippu kuuluva, head käsitööõlut pakkuva Mikkelleri värvikirev maailm kostitab külastajaid mõnusalt krõmpsuva mängulisusega ja isuäratava lõhnaga Souli krõbekana burgeriga. Koos kopsaka kukliga moodustab meeliülendava sümfoonia kergelt happeline ja tugeva järelmaitsega õlu Mikkeller Ramen To Biiru Yuzu või värskendav ja puuviljane, kergelt nisune alkoholivaba õlu Mikkeller Drinkin The Sun.

Mysushi
Üle kümne aasta tegutsenud MySushi restoran rabab toidunautlejaid mereandide värvirikka maitseküllasusega. Kevadiste lemmikutena on menüüsse lisandunud veealust maailma kombineeriv Muzaka Maki, kus sulavad kokku angerjas, merevetikas, avokaado, philadelphia, tobiko, seesam ja unagi kaste. Konkurentsi pakub ka vapustavate hiidkrevettide ja küüslaugu-ingverikastme kooslus.

Paper Mill kohv & röstikoda
Selle Tallinna erikohvi röstikoja jaoks pole kohv pelgalt bõrsil kaubeldav anonüümne tooraine. Paper Millis kasutatakse PÄRISELT maailma parimat kohviuba ja kantakse
hoolt, et tarneahel oleks võimalikult lühike ja alati läbipaistev. Kohvioad hangitakse tarnijatelt, kelle eesmärgiks on kvaliteedi tõstmine, milleks tehakse tihedat koostööd farmeritega, aidatakse neil ellu viia uusi vajalikke praktikaid ja tasustatakse nende tööd vääriliselt.
Kohv maitseb paremini, kui tead, kust see pärit on.
Peame oluliseks jätkusuutlikkust ja mõtleme roheliselt.
Paper Mill on KÕIGILE.

Pavlova
Erilaadseid maitseid pakkuv Pavlova on oma tunnusmaiuse valikut sel kevadel uute maitsetega täiendanud. Alt krõmpsuva kooriku ja seest pehme beseega pavlova vapustab pistaatsia-vaarika maitsega, mis pakub ehedale vahukoorele ning marja/puuvilja kombinatsioonile idüllilist tasakaalu.

Poké Bowl
Hawaii köögist inspireeritud Poke Bowl kostitab vitamiininäljas kevadeootajaid päikesekollase mangosmuuti ja terava kana wrapiga. Kullakarva jook peletab nautlejatelt viimsedki talvemured ning mitmekülgne wrap pakub toitvat ja isuäratavat kehakinnitust.

Samsa Family Bakers
Samsa Family Bakers – hinge ja ajalooga.
Kas teadsite, et kauges päikesepaistelises Taškendis hakatakse pilaffi keetma hilisõhtul, et tööle tõttavad inimesed saaksid varahommikul oma lemmikhõrgutist nautida.
Seda kõike tehakse loomulikult külastajate mugavuse huvides, kes tulevad restorani iga kord mitte ainult Usbeki hõrgutisi maitsma, vaid ka suure kulinaarse pere soojust nautima. Samsa Family Bakers austab oma esivanemate traditsioone ning seab seetõttu alati esikohale kvaliteedi ja külastajate naudingu. Tule ja naudi Usbeki köögi ainulaadseid meistriteoseid!

Stereo Street Food
Põhjamaade restoranide teejuhi White Guide’i nimekirja jõudnud Stereo Street Food on kujunenud üheks Toidutänava tõmbenumbriks. Lõuna-Ameerika traditsioonide ja pärandi radadele seiklema viiv restoran üllatab oma külastajaid kevadmenüüsse lisandunud värskendavalt teravate kana taquitodega, mis on valmistatud eksootilises Kariibi stiilis. Maitseküllane roog pakub nautijatele ainulaadset segu Lõuna-Ameerika vürtsidest, ürtidest ja rütmidest. Teie maitsemeeled tänavad teid!

Rohetähisega restoranid

Barbarea
Barbarea on kohtumispaik Kopli lõpus. Koht, kus kogu menüü on loodud jagamiseks ning veinikaart on pühendatud naturaalsele veinile. Inspiratsiooni leitakse maailma erinevatest otsadest, kasutades alati võimalikult palju mahe toorainet Eesti väiketaludest.
Aadress: Marati 5

Farm
Vanalinnas asuv ja kaasaegset Eesti kööki pakkuv restoran Farm väärtustab puhast toorainet ning menüüs peegelduvad meie rahvusköögi pikad traditsioonid koos uute gastronoomia trendidega.
Siin pakutakse värsket kanepiseemnetega rukkileiba, käsitööjäätist, õige küpsusega piimavasika liha ja köögivilju Eesti põldudelt. Valikus on põhjamaised veinid ja kohapeal valminud käsitöölimonaadid ning pole unustatud ka õllesõpru. Restorani südames asub ainulaadne klaasseintega köök, kus on võimalik vaadata toitude valmimist.
Interjööris peegeldub jõukale talule omane hubane toidunautimise keskkond.
Aadress: Müürivahe 27b

Guru
Avasta India köögi ehedad road!
Vanalinna piirimail Aia tänaval asub Guru restoran, mida iseloomustab ainulaadne kogemus, suurepärane toit ja jook, külalislahke teenindus, esmaklassiline disain ning hubane õhkkond. Guru menüü koosneb maitsvatest ja tuntumatest, aga ka Eestis vähemtuntumatest India kööki tutvustavatest roogadest, mida presenteeritakse kaasaegsel viisil ning kokad muudavad roogade vürtsikuse taset just vastavalt teie soovile. Guru menüüvalikus on mitmeid taimseid roogasid ja just oma veganvalikutega on Guru teeninud ka Rohetähise märgistuse. Gurul on ka hoolikalt valitud veinikaart, ainulaadne käsitöökokteilimenüü, avatud, peenetundeline teenindusstiil ning taustaks mängib kaasaegne muusika.
TMW passiga on à la carte menüü ja joogikaart -10% soodsam.
Aadress: Aia 10A

Kolm Sibulat
Seest siiru-viiruline, pealt kullakarvaline. Restoran Kolm Sibulat asetub täpselt fast ja slow food’i vahepeale. Ühesugusele kaugusele mõlemast, kuid ühendades kummagi paremad küljed. Menüüst leiab nii nuudliroogasid kui ka Lähis-Ida sugemetega pärl-kuskussi, vahemerelist hummust, Tai köögist inspireeritud punaste läätsede suppi ning Korea köögist tuntud vürtsikat kimchi kapsast. Aeg-ajalt palutakse Kolmel Sibulal defineerida, millist kööki nad teevad, mispeale nad vastavad, et tegu on fusion-confusion’iga ehk oleneb, millisest maailma otsast tuul neile inspiratsiooni puhub. Kindel on vaid see, et kõik, mis Kolme Sibula köögist väljub, on valminud suure armastusega!
Kahekäiguline TMW rohemenüü 15€
Seene ja suitsujuutsu arancinid trühvlimajoneesiga
Punaste läätsede supp kookospiima ja sidrunheinaga
Kahekäiguline TMW erimenüü 18€
Kolme Sibula rameni stiilis nuudlid, pardi confit, kanapuljong, tare glasuur, aedviljad, shimeji seened, muna
Vaniljemaitseline panna cotta vaarikamoosiga
TMW käepaela või pileti ettenäitamisel 10% soodustust kogu arvest.
Aadress: Telliskivi 2

Lee
Lee on esiisade tulekolle, mille ümber elu kees oma kirevates värvides ning kus valmis lõkkeäärsele kogukonnale jagamiseks maitsev kõhutäis. Tänapäevane Lee on inspireeritud samast iidsest elurõõmust, tuues meid üksteisele lähemale läbi jagatava toidu. Armastus kodumaise tooraine vastu koos rahvusvaheliste oskuste ja mängulise uudishimuga juhib Lee maitserännakuid – siinse toidulaua kese on alati kohalik, pärinedes Eesti talude ja metsade väiketootjatel, rikastatuna muu ilma kogemuse ja maitsetega. Kööki juhib Kanadas sündinud Jaapani kokk Hiro Takeda, kes saabus meile Euroopa kulinaariakeskusest Kopenhaagenist. Hiro lisab Eesti taludest pärit toorainele värvi oma päritolust ja toidurännakutest lähtuva kogemusega. Teiseks nurgakiviks on köögi ja sommeljeede tiimi koostöö, mis peegeldub ajas muutuvas ning alati menüüga sobitatud klaasiveinide valikutega.
Kolmekäiguline TMW erimenüü 45€
Tamagoyaki, põletatud porru emulsioon, soolatud redis, krõbe kartul
Pähkla forell, umami tempura, röstitud porru, dashi- võikaste
Kohuke, fermenteeritud ploom, seenekaramell
Aadress: Uus 31

Lendav Maaler
Lendav Maaler on restoran ja kultuuriruum, mis pakub kaasajastatud Gruusia kööki, erakordset valikut Gruusia veine ja kokteile, muusikaüritusi, fotonäitusi ja kunstiõhtuid. Restorani nimi ja kontseptsioon on inspireeritud kuulsa Gruusia kunstniku ja oma maa modernismi ühe rajaja Petre Otskheli maalist “Lendav maalikunstnik”.
Siin pakutakse traditsioonilise Gruusia köögi täiesti ainulaadset tõlgendust, klassikalisi maitseid kaasajastades jäävad kokad samas truuks oma juurtele. Eksklusiivne valik Gruusia kvaliteetveine, mille seas on väikeste pereettevõtete qvevri veinid, on restorani vaieldamatuid trumpe. Soojadel suveõhtutel on avatud ka hubane, tänavate eest varjatud roheline terrass.
Eripakkumine kahele
Gruusia suupistevalik ja kaks klaasi veini 20€
Kanamaksapasteedi suupistevalik ja kaks klaasi veini 20€
TMW erikokteil 6€
Aadress: Kentmanni 4

Moon
Modernne, kirega tehtud slaavi köök!
Nüüdseks juba pea 14 aastat tagasi otsustasid Roman Zaštšerinski ja Igor Andrejev kõrged kokamütsid nurka visata ning pöörduda tagasi oma juurte juurde. Sellest kõigest sündis Moon.
Mooni menüü keskendub slaavi köögile, kuid läheneb sellele kaasaegses võtmes. Et mitte kõige kallimast toorainest välja võluda kõrgele kokakunstile väärilisi maitseid, tuleb teha palju-palju-palju rohkem tööd. Romani ja Igori juurte juurde tagasiminek on ühtlasi edasiminek puhtama, jääkidevabama ja parema igapäevase toidu poole. Külaliste üleüldise heaolu, sooja äraolemise ja hea joogi eest kannab hoolt maja perenaine Jana Zaštšerinski.
Festivali menüü kombo 30€
Krõbedad räimed rukkikoorikus marineeritud peedi ja karulaugu aioliga.
Pardirind sibula gnocchide, maisi, hapendatud suvikõrvitsa ja pardileemekastmega
TMW käepaela või pileti ettenäitamisel -10% soodustust kogu arvest.
Aadress: Võrgu 3

Oasis
Rohkete taimedega elusas ja hubases linnaoaasis saab end puhkuse lainele häälestada ja nii armastusega loodud täistaimseid maitseelamusi kui ka muusikasündmusi nautida. Restorani soov on aidata rikastada igaühe toidulauda tervislike ja põnevate vegan roogadega ja inspireerida neid tegema jätkusuutlikumaid toiduvalikuid. Siit leiad põnevaid eelroogi, sh paljukiidetud vegan juustusid koos muu põnevaga jagamistaldrikuna, toitvaid suppe ja rikkalikke salateid ning pearoogi lasanjest ja avokaado-pastast popi superkausini. Saad end kosutada mahedate toormahlade, smuutide ja terviseshottidega või kokteilide ja mokteilidega. Saad valida trühvlite, suvise Pavlova või (toor)kookide vahel, millest paljud on gluteeni- ja suhkruvabad.
Restorani kõrval asub vegan tervisepood, kust saab kaasa osta või tellida ka maja kooke, pirukaid, hummuseid, vegan juuste ja gluteenivaba tatraleiba.
Aadress: Rotermanni 14

Ocean 11
Ocean 11 on võrratu merevaatega – ühel pool meri ja teisel pool sadam –mereannirestoran, Tallinna Sadama kruiisiterminalis. Siin on maast laeni aknad, mis lisaks avarale merevaatele pakuvad mõnusalt valgusküllasust. Sind võetakse vastu avatud südame, külalislahke teeninduse ja imeliste maitseelamustega.
Suurem osa Ocean 11 hõrgutistest tuleb merest ja ookeanist, kuid esindatud on ka metsa- ja põllusaadused ning liharoad. Kõrgelt on hinnatud kodumaine ja hooajaline tooraine, mis on kombineeritud traditsioonilise toiduvalmistamise ja kaasaegsete tehnoloogiatega.
Suvehooajal on avatud ka 2 suurt terrassi.
TMW erimenüü 40€
Marineeritud Pärnu lahe räimed, magus-hapu peet, Crafters kurk, must leib, heeringamarja-tilli kast
Eesti lihaveise gurmeeburger, brioche sai, Viinamärdi trühvlijuust, sibula-portveini moos, umami kasteHiiumaa leedri crème brûlée, speltajahu krõbusk, marineeritud mustikad
Aadress: Logi 4/2

Orangerie
Orangerie on stiilne kohtumispaik linna südames, kus võtta kiirelt hommikukohvi, saiakest ja/või putru, süüa kolleegiga päevapraadi või hellitada end õhtusöögiga valdavalt prantusepärasest menüüst. Sobib suurepäraselt ka veinitamiseks või kokteiliks-paariks. Meeldiva võbega kohvik-restoran, kus aeg kipub peatuma.
Aadress: Rotermanni 5

Paju Villa
Tere tulemast Paju Villasse, armsasse majarestorani Nõmme mändide all.
Paju Villas on ühendatud ajatu elegants, kodune soojus ja külalislahkus. Olgu eesmärgiks romantiline õhtusöök või lõuna perega, oled siia alati oodatud. Ilusa ilmaga saab maitsvaid roogasid nautida ka hoovis.
Peakokal Heldur Hillakul on võime pakkuda külastajaile väikeseid maitseüllatusi. Iga kord ei saagi aru, miks mõni roog nii hästi maitseb – kas on see väike aasiapärane lüke või kirglik pühendumus. Tõenäoliselt mõlemat. Kindel on see, et tulemusega võib alati rahul olla!
Paju Villa on osa Siigur Restoranide Perest, kuhu kuuluvad ka NOA, NOA Chef’s Hall, OKO, Tuljak, Haapsalu Kuursaal, POKO Pärnus ja TOKO Tartus.
Tallinn Music Week erimenüü vol1 64€
Lõhe ceviche
Sobitatud alkoholivaba kokteil: Sparkling grapefruit
Marunaka veis
Sobitatud alkoholivaba kokteil: Blueberry forest
Kookose tiramisu
Tallinn Music Week erimenüü vol2 68€
Lõhe ceviche
Sommeljee poolt sobitatud vein
Marunaka veis
Sommeljee poolt sobitatud vein
Kookose tiramisu
Aadress: Vabaduse pst 88

Peet Ruut
Uue hingamisega särtsakas resto Tallinna vanalinnas. Peet Ruut armastab seltskonda ja koos olemisest tekkivat energiat. Siin hinbnatakse ja väärtustatakse kõrgelt kohalike talunike ja mahetootjate toorainet, olles ka ainus mahetunnustusega restoran Eestis.
Resto käekiri on kaasaegselt lihtne ja aus, jätkusuutlik ja julge, ning enamik toite on mõeldud laudkonnale jagamiseks. Peet Ruut veinikaardist leiad ainult mahedaid ja naturaalseid veine.
Kõik kaelakaardi omanikud saavad kogu arvelt soodustust -15%.
Aadress: Rataskaevu 8

Rudolf
Rudolf Tobias oli Eesti esimene haritud helilooja ja organist, keda kannustasid elujaatav meeleolu ning suursugususe ihalus. Tema Eestis elamise ajal viljeleti siin juba klassikalist Prantsuse köögikunsti ning tema järgi nime saanud restorani valduses on Eesti üks esimesi kokaraamatuid. Innustatuna suurkuju rännakutest Euroopas, pakutakse siin modernse Prantsuse ja Euroopa köögi parimaid palasid.
Ka Michelini tärniga restoranis praktiseerinud Rudolfi peakoka Sten Märtini jaoks on Prantsuse köök kogu modernse toidukultuuri alustalaks. Eriti tähtsad on puhtad, selged ja eristuvad maitsed, milles toit põimub kunstiga. „Armu protsessi ja nii saad ka tulemusi” on tema lemmikütlus ja tegemiste lähtepunkt. Heast toidust saab elamus koos imelise veini, kokteili ja teenindusega. Rudolfi parima toimimise eest hoolitseb Erik Tammeleht, kes on seotud Prantsuse teenindusorganisatsiooni Coupe Georges Baptiste ja Eesti Baarmenide Assotsiatsiooniga.
Bon Appétit!
Rudolf Tobiase 150. sünniaastapäevale pühendatud muusikaline menüü
“Julius Caesar” 13€
krevett / parmesan / Caesari kaste
*1896. aastal R.Tobiase poolt loodud avamäng “Julius Caesar”
“Otsekui hirv” 29€
hirv / kartulikreem / seened / konjakikaste
*2019. aasta XVII üldlaulupeo repertuaari toodud Rudolf Tobiase teos mis loodi 1904. aastal segakoorile ja orelile. Psalmist 42
“Kevadel” 10€
mille feuille a’ la Rudolf
*loodud 1913. aastal, neli väikest pala klaverile (“Kevadlauluke”, “Valss”, “Sõnadeta laul” ja “Menuett”)
Aadress: R. Tobiase 11-1

Salt
Kitsukesse keldriruum Vase ja Faehlmanni nurgal meenutab pigem hubast avatud köögiga kodu kui asutust, mida oled harjunud restoraniks pidama. Perenaine Tiina Kõresoo toimetab siin juba kümnendat aastat ning on ehe näide sellest, et elamusterohke söögikoha tegemiseks on usinast õppimisest kokakoolis hoopis olulisem jonnakus oma asja ajamisel ja heade inimeste leidmine. Olgugi et sarnaselt talle teeb nii mõnigi neist toidumaailmas oma esimesi samme ja Saltist ei saa perenaise sõnul kunagi valgete linadega fine dining restorani, kus iga detail mikrogrammi pealt paigas, on Põhjamaade restoranide teejuht Nordic White Guide selle paigutanud regiooni 100 parima toidukoha hulka.
Noor ja ambitsioonikas peakokk Marko Kaljend on välja kasvanud samast köögist, milles ta nüüd vaba käega tänavakööki loob, kasutades kogu maailma floora ja fauna imesid., ühendades taldrikul eri maailmade kultuurid meie koduste traditsioonidega ja võludes lihtsast toorainest plahvatuslikke maitseid.
TMW passi ja pileti omanikele 10% soodustust kogu menüüst.
Aadress: Vase 14

SMAK
Michelin Guide’i poolt esile tõstetud SMAK katab laua traditsiooniliste maitsete, hubase interjööri ja siira teenindusega. SMAKi tegijaid ühendab uskumus, et parimad road on küpsetatud kire ja elava kujutlusvõimega, mispärast siin järgitakse nii köögis kui ka saalis vaid üht tõdemust: hea maitse sünnib hea tuju ja hea meelega. Kui silm särab ja suu on naerul, siis on ka maitsed tugevad, tooraine värske ja kohv rikkalik. SMAKi eesmärgiks on ületada nii enda kui ka külastaja ootused ja seda viib igapäevaselt ellu üks mõnus kollektiiv, mis hoolib, abistab ja toetab üksteist. Tere tulemast koju! Tere tulemast SMAKi!
TMW erimenüü
Kartuliröst karulaugu hapukoore sorbett 10€
Haugikotlet värske kurgi ja redise salat, mädarõika kaste,kartuliröst 14€
Hooajaline spargel, estragoni béarnaise’i kaste 14€
Vutt, karulaugu gnocchi, vuti kivipuraviku leem ja Andre farmi juust 24€
Linnase brülee, kirsi Vana Tallinna sorbett 8€
Aadress: Lootsi 10-3

Ülo
Veidi vanamoodsa nimega Ülo on kaasaegne restoran nii sisekujunduse, suhtlus- ja teenindusstiili kui loomulikult ka toidu poolest. Ülol on tavapärasest suurem huvi taimetoidu vastu, kuid ka liha- ja kalasööjad leiavad endale menüüst midagi meelepärast.
Samuti leiab laiast joogimenüüst midagi kõigile. Eriti ilusad ja maitsvad on Ülo kokteilid, mille rivist leiab ka TMW jaoks tehtud erikokteili, mis on inspireeritud muusikast ja ilusatest hingedest. Köögipoole tegemisi saab piiluda seinas olevast aknast ning pea kõik restorani lauad on aknaäärsed, et oleks mõnus head toitu nautides möödujaile lehvitada.
Aadress: Kopli 16

Telliskivi Loomelinnaku restod
Põhja Konn on Põhjala pruulikoja värskeim liige. Inspiratsiooni oma õllede pruulimisel saadakse kohalikust pruulimispärandist, loodusest ja Eesti köögist. Põhja Konn pruulib tuntud ja moodsaid õllestiile, lisades neile oma lähenemisnurga kas ootamatute koostisosade või pika laagerdamise näol tammevaatides.
Aadress: Telliskivi 60a/5

Fika – Leib ja Kohv
Fika kohvik-pagarikoda Telliskivi Loomelinnakus pakub hubast atmosfääri, erikohvi, värskelt küpsetatud saiakesi ja suus sulavaid grillvõileibu. Fika eesmärk on luua ruum, milles saaksid võtta teadliku pausi oma päevas, nautida selles olemist et kohtuda sõpradega.
Aadress: Telliskivi 60a/1

La Muu kohvik
La Muu sai loodud selleks, et aidata Priidul üle saada lapsepõlvetraumast, mil kenasti alanud jäätisetegu lõppes šokiga, kui poiss avastas, et jäätise külmutamiseks on tarvis jäätisemasinat! Pettununa tõotas poiss, et rikkaks meheks saades ostab ta selle pagana masina ning viib lõpule lapsepõlves valusalt katkenud missiooni! Tegelikult sai La Muu loodud selleks, et leida Rasmusele tegevust peale ühest suurest pangast äkitselt ja segastel asjaoludel koondamist.
Mis iganes need ajendid ka olid, otsustasid 2012. aastal kaks sõpra – Rasmus Rask ja Priit Mikelsaar – luua ettevõtte missiooniga edendada Eesti mahetootmist. Priit oli selleks ajaks mitu aastat vedanud Biomarketi ökopoodide ketti. Äri edenes, aga Priit ei mõistnud, miks usinate mahepõllumeestega täidetud Eestis tuli enamik tema poes müüdavad mahetooteid Saksamaalt. Jäätis tundus mõlemale mehele just sobiv Eesti mahetootmise lipulaev, sest kõik selel peamised koostisosad (piim, koor, munad, marjad ja puuviljad) olid kõik kenasti Eesti mahetalunikelt kättesaadavad. Mõeldud-tehtud!
Aadress: Telliskivi 60a/5

Lendav Taldrik
Resto Telliskivi Loomelinnaku südames – see on kunst ja meelelahutus, põnev ööelu ning Aasia maitsetest inspireeritud köök. Selle akendest avaneb vaade kaubarongidele, seega pole tegemist päris tavapärase Aasia restoraniga. Tule ja lase end üllatada!
Aadress: Telliskivi 60a/6

Bueno Gourmet
Bueno menüüs on soojad võileivad, mille maitsed on mõjutatud Ladina-Ameerikast.
Võileivateol kasutatakse võimalikult palju kohalikku toorainet ja omavalmistatud saia (nii nisu- kui ka täisterajahust). Tšiili ja Eesti päritoluga asutajate üheks eesmärgiks on ka levitada siin vaatamata meie Ladina-Ameerikast oluliselt jahedamale kliimale tulist tänavatoidu kultuuri ja hoida letid nädalavahetustel valla hilsite tundideni
Aadress: Telliskivi 60a

F-hoone
Imposantsesse sajandivanusesse tööstushoonesse rajatud populaarne restoran. Üks Tallinna toidukultuuri fenomene. Peresõbralik kogukonna kohtumispaik, mis köidab oma arhitektuurse suursugususe, nipika köögi, pingevaba meeleolu ja sőbraliku olemisega.
Aadress: Telliskivi 60a

Peas Out!
Täistaimsed hamburgeripihvid. Kõigile.
Aadress: Telliskivi 60a

Kohvik Fotografiska Tallinn
Näituseelamused nõuavad aega ja kohta, et nende üle muljetada. Meie esimesel korrusel asub hubane kohvik tervisliku hommikumenüü, hooajalise põhimenüü ja oma maja küpsetistega, et saaksid võtta hetke-kaks olemise ja elu naudinguks.
Menüüst leiad lisaks roogadele sommeljee soovitatud veini või õlle. Pühapäeviti toimuvad kohvikus jätkusuutliku menüüga brantšid ja igal argipäeval on saadaval päevapakkumised.
Fotografiska kohvikust saab iga päev ka erinevatest ubadest erikohvi, mis valmib koostöös vastutustundlike ettevõtetega nagu Paper Mill röstikoda, The Brick ja Rocket Bean.
Kohviku menüü ja päevapakkumised sobivad nii kohapeal nautimiseks kui ka kaasa ostmiseks.
Eripakkumine
Goma Caesar & rabarberi kookose toorpall 9€
Grillvõileib & smuuti 11€
Aadress: Telliskivi 60a-8

…ja teised lemmikmaitsed
Viru Burger X Volta Resto
Maitseküllane, mahlane, värskelt küpsetatud soe burger – selle hõrgu ja rikkaliku eine leiad Viru Burgeri menüüst.
Ettevõtte peakokk Mart Klaas on tõeline fine dining taustaga tippkokk, kes on pannud kokku maitseid nii Art Priori kui ka Wöse restoranides. Nüüd sobitab ta erakordselt hõrke burgereid kokku Viru Burgeri restoranides ning on oma töö eest pääsenud Põhjamaade restogiidi White Guide lausa kolmel korral: 2021., 2022. ja 2023. aastal. See annab sulle kindlustunde, et Viru Burgeris pakutav on restoranitoidu kvaliteediga.
Aadress: Tööstuse 47d

Noho
Nordic Hotel Forum ootab kõiki külalisi hotelli esimesel korrusel asuvasse restorani Noho, mis on inspireeritud Jaapani ja Skandinaavia köögi maitsetest. Järgime klassikalisi Jaapani köögi põhimõtteid, mis on kombineeritud skandinaavialike toorainete ja toiduvalmistamise tehnikatega. Restorani põhifookuses on loodus, kohalik ja värske tooraine ning puhtad maitsed. Noho tänavaalale on paigutatud soojendusega klaastarud, kus teiste muusikasõpradega mõnusat linnasuminat nautida.
Aadress: Nordic Hotel Forumi 1. korrus (Viru väljak 3)

Tsunft
Pagari, pastaa ja viinamarja koda, kus süda tuksub sellele, mis laual ka neile, kes on laua taga. Puhas ja lihtne maitse. Pagarikojas rokib juuretis, vinoteegis mässab loodus ise ja restoranis teeme paugutava kummarduse Itaalia Vahemereköögile ning kõikidele talunikele ja hää kasvatajatele. Oleme uhked, et kasutame kindla päritoluga toorainet.
Aadress: Toom-Kuninga 21

Vapiano
Vapiano menüü põhineb ehtsal Itaalia köögil. Siin on pitsad, pastad, salatid, lisaks antipasti’d ehk eelroad ja dolci’d ehk magustoidud. Igaühele leidub midagi. Vapiano on südameasjaks võtnud ka selle, et veganid ja taimetoidu armastajad siin kõhud täis saaksid. Eesmärgiks kompromissitu värskus ja toorainete kvaliteet, on restorani rahvusvaheliseks hüüdlauseks „Vapiano, värskuse kodu“.
Pikkade tammelaudadega Vapiano on ideaalne paik kiireks lõunaks, pärastlõunaseks pausiks või meeldivaks õhtusöögiks sõprade või pere keskel.
Va Piano – võta vabalt!
Kõikidele TMW külalistele on 10.05 – 14.05.23 Foorumi ja Solarise Vapianos koodiga TMW2023 tavamenüült 10% soodustust.
Aadress: Hobujaama 10; Estonia pst 9

Kampai
Kampai by Kim Mikkola on izakayast inspireeritud kaasaegne toidubaar. See on killuke Tokyot Noblessneri kaldal, mille sõbralik sumin ja vaba õhkkond kohtuvad ainult kõige paremate paladega jaapani toidukultuurist. Kampaiga ei harju ehk kunagi päris ära, kuid samas ei tunne end siin võõrana. Palju sõpru ning ainult kõige kvaliteetsem toit ja jook – just selline ongi üks õhtu jaapani izakayas. Enam ei pea selle kogemiseks teisele poole maakera sõitma, selle leiab siitsamast Kaist.
Aadress: Peetri 12

The Kurze
Kes ütleb siin “pelmeen”, saab topeltarve. Nii seisab restorani menüütahvlil. The Kurzes kohtuvad Dagestani ja Gruusia köök ning nende vastupandamatuid maitseid saadab veinivalik Euroopast. The Kurze asub Koplis raudtee ja trammitee vahele jääval tühermaal, mille interjööri ja eksterjööri kooslus ühes rikkalike maitsetega loovad meeldejääva elamuse.
Aadress: Kopli 23
