Algas esinemistaotluste vastuvõtt järgmise aasta mais toimuvale Tallinn Music Weeki festivalile

12 oktoober 2021 Muusikafestival

Photo: Sulev Lange

Rahvusvaheline uue muusika festival Tallinn Music Week (TMW) toimub tuleval aastal 4.–8. mail. Alates tänasest kuni 19. detsembrini on festivali veebilehel avatud TMW 2022 muusikaprogrammi esinemistaotluste vastuvõtt.

Alates 2009. aastast toimunud TMW on tänaseks üks tuntumaid uue muusika esitlusfestivale Põhja-Balti regioonis, kuhu rahvusvaheline muusikatööstus tuleb tutvuma eelkõige Eesti ja meie naaberriikide artistidega. Läbi aastate on sajad Eesti artistid saanud festivalilt uusi kontakte, esinemiskutseid ja meedia tähelepanu nii välismaal kui ka koduturul. 

Et suurendada Eesti muusikute piiriüleseid võimalusi, toob TMW koostöös Eesti muusika arenduskontori Music Estoniaga igal aastal festivalile üle 100 muusikatööstuse ja –meedia esindaja kogu maailmast. Ülemöödunud nädalal toimunud TMW festivali külastas ligi 400 rahvusvahelise muusikatööstuse esindajat ning seda on tänaseks kajastanud muuhulgas Briti meediaväljaanded Line of Best Fit, The Quietus, Loud & Quiet ja The Culture Trip ning ringhäälingute kanalid üle Euroopa.

19. detsembri südaööks laekuvatest esinemisavaldustest teeb valiku TMW programmitiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka rahvusvaheliste muusikaorganisatsioonide esindajad. Programmi valitakse 150– 170 artisti, kes kuulutatakse järk-järgult välja 2022. aasta veebruaris ja märtsis.

Esinemistaotlused on oodatud mistahes muusikastiilide esindajatelt, nii sooloartistidelt kui ka suurematelt kollektiividelt. Kõik programmi kinnitatud artistid ja nende managerid saavad tasuta pääsme nii TMW festivalile kui ka konverentsile, mis sisaldab muusikatööstuse teemalisi arutelusid ja loenguid ning eriala ekspertide töötube ja mentorlusi. Lisaks aitab Eesti muusikutel festivaliks valmistuda pühendunud artistinõustajate tiim.

TMW 2022 esinemisavalduste esitamine ja tingimused: tmw.ee/et/esinemisavaldused 

TMW 2022 festivali soodushinnaga passid on müügil festivali veebipoes. Kuni 1. novembrini maksavad festivalipass ja DigiPRO pass 35 eurot, PRO pass 95 eurot ning toetajapass 195 eurot. TMW 2021 konverentsi arutelupaneelid on TMW PRO ja DigiPRO klientidele järelvaadatavad digiplatvormil pro.tmw.ee kuni eelseisva festivalini.