Algas esinemistaotluste vastuvõtt järgmise aasta mais toimuvale Tallinn Music Weeki festivalile

25 mai 2022 Muusikafestival

manna. Photo by: Henri-Kristian Kirsip

Rahvusvaheline muusikafestival ja muusikatööstuse konverents Tallinn Music Week (TMW) toimub tuleval aastal 10.–14. mail. Alates tänasest kuni 12. detsembrini 2022 on festivali veebilehel avatud TMW 2023 muusikaprogrammi esinemistaotluste vastuvõtt. 

Esinemistaotlused on oodatud mistahes muusikastiilide esindajatelt ning nii sooloartistidelt kui ka suurematelt kollektiividelt. 12. detsembriks laekuvatest esinemisavaldustest teeb valiku TMW programmitiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka rahvusvaheliste muusikaorganisatsioonide esindajad. Kokku kinnitatakse programmi kuni 150 artisti, kes kuulutatakse välja veebruaris 2023.

Mesabby x DEW8 x Väike PD. Foto: Helena Pass

Kõik kinnitatud artistid ja nende esindajad saavad tasuta pääsme nii TMW festivalile kui ka konverentsile, mis sisaldab nii muusikatööstuse eri valdkondade arutelusid kui ka praktilisi töötube, mentorlustunde ja kiirkohtumiste programmi. Eesti artistid saavad lisaks festivaliks ette valmistuda pühendunud artistinõustajate abil.

Alates 2009. aastast toimunud TMW on üks tuntumaid uue muusika esitlusfestivale Põhja-Balti regioonis, kuhu rahvusvaheline muusikatööstus tuleb tutvuma eelkõige Eesti ja meie naaberriikide artistidega. TMWi hinnatakse nii mitmekülgse programmi, žanrilise mitmekesisuse ja kõrge kunstilise taseme kui ka tugeva rahvusvahelise muusikatööstuse osaluse tõttu. Koostöös Eesti muusika arenduskontori Music Estoniaga toob TMW igal aastal festivalile ligi 1000 muusikatööstuse ja -meedia esindaja kogu maailmast. mis on aidanud saavutada rahvusvahelist tähelepanu ning luua valdkondlikke sidemeid paljudele Eesti muusikutele. Festivali kajastus rahvusvahelise levikuga ringhäälingute kanalites nagu BBC Radio 4, Deutsche Welle  ja YLE ning hinnatud muusikaväljaannetes The Quietus, MOJO, The Line of Best Fit jpm on tutvustanud Eesti muuusikat üle maailma. 

Possimiste. Foto: Jelena Rudi

TMW 2023 esinemisavaldusi saab esitada kuni 12. detsembrini 2022 TMW veebilehel. Programmi kinnitatud artistid kuulutatakse järk-järgult välja alates veebruarist 2023.

Järgmine TMW festival toimub 10.–14. mail 2023. Festivali passid on müügil TMW
veebipoes. Kuni mai lõpuni on muusikafestivali pass saadaval soodushinnaga 35 eurot ning muusikafestivalile ja konverentsile pääsu tagav PRO pass hinnaga 100 eurot. 


TMW strateegiline partner muusikavaldkonnas on Music Estonia. Festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude programmipartnerite ja -kuraatoritega. 

Tallinn Music Week 2022 numbrites:

  • 192 muusikaprogrammi artisti 28 riigist
  • 974 PRO delegaati ehk muusikatööstuse esindajat 
  • 103 konverentsi esinejat
  • 30 muusikaprogrammi kuraatorõhtut
  • Kokku 17 425 festivalikülastust
Intrepid. Foto: Laura Palling